menekşe sepeti Detay BilgisiAfrika Menekşesi (Saintpaulia Ionantha)
Gesnergiller'dendir. İlk kez Afrika'daki Bumen Ukuru dağında bulunmuş, oradan bütün dünya ülkelerine dağılıp, salon çiçeği olarak yetiştirilmiştir. Bitkinin çoğunlukla tüylerle kaplı kalp biçimli yaprakları, uzunca saplı olup bu saplar doğrudan köke bağlanır ve genellikle 20 cm çapında bir rozeti oluştururlar. Afrika menekşesini en güzel şekilde sergilemenin yolu, derinliği az olan bir tepsiye çeşitli renklerde açan bu bitkileri yan yanayerleştirmektir. Afrika Menekşesi tüm istekleri karşılanıp iyi bakıldığı taktirde bütün yıl boyunca çiçek açar ve özellikle çiçekli olduğu dönemlerde çiçekçilerde satılır. Afrika Menekşesinin üretimi yaprak çelikleriyle sağlanır. Pamuklu bitlere karşı pek duyarlıdır. Bunlarla, uygun bitki koruma ilacı kullanılarak mücadele edilmelidir.
Afrika Menekşesinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:
Toprak: Zengin karışımlı toprağı severler. Bitkiye uygun toprak hazırlamak için bahçe toprağına biraz yaprak çürüntüsü, funda yaprağı ve kaba dere kumu karıştırılır.
Su: Bitki hafif nemli ortamları sever ve yazın bol su ister. Kışın suyu azaltılır. Yapraklarının lekelenmemesi için su veya sıvı gübre verilirken yaprakları ve çiçekleri ıslatılmamalıdır.
Işık: Yarı gölge yerleri sever. Üzerine doğrudan gelen güneş ışığı karşısında bırakılmamalıdır.
Sıcaklık: Ilık ortamları isteyen bitki, aşırı sıcak yerde veya sıcak hava akımlarına karşı bırakılırsa bozulur. Bulunduğu yerlerde sıcaklığın 13 derecenin altına düşmemelidir.
Gübre: Bitki, mümkünse özel hazırlanmış Afrika Menekşesi sıvı gübresiyle, yoksa biraz fazla sulandırılmış standart sıvı gübre ile sıkça beslenmelidir.
Saksı Değiştirme: Bitkinin kökleri saksısını iyice doldurmuşsa, ilkbaharda saksı değiştirilip bir numara büyüğüne dikilirken, saksı toprağına eşit oranlarda perlit, yer kömürü yosunu ve vermikülit eklenmesi yararlı olur.
Teslimat koşulları
göndermiş ol duğunuz çiçek alıcı kişinin kendisine belirtmiş olduğunuz adresine teslim edilecektir. Belirtmiş olduğunuz adreste alıcı kişiye ulaşılamaması durumunda çiçeğiniz apartman görevlisine, komşuya imza karşılığında teslim edilebilir.
Bazı kurum ve kuruluşlarda çiçeğinizin personelimiz tarafından teslim edilmesine izin verilmemektedir. Bu gibi durumlardada çiçek resepsiyon görevlisine, danışmaya imza karşılığında teslim edilmektedir.
çiçek siparişi - çiçek yollama - çiçek gönderme - online çiçek siparişi - internetten çiçek siparişi - telefonla çiçek siparişi - yurtiçi çiçek gönderme -interflora yurt dışı çiçek yollama - düğün davet organizasyon - nikah şekeri - bebek şekeri - sünnet şekeri - siparişlerinizde size bir tık kadar yakınız isterseniz sitemizden online olarak kredi kartınızla,isterseniz 0232 364 00 71 nolu sipariş hattımızdan telefonla çiçek siparişi verebilir banka yolu ile havale- eft yapabilir veya posta yolu ile ödeme yapabilirsiniz. banka ve posta bilgilerimize iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz
karşıyaka çiçekçi izmir çiçek siparişi izmir çiçekçi